Facebook foto's
 
Financieel

Omdat we vinden dat scouts een betaalbare hobby moet zijn en iedereen de kans moet krijgen om scout te zijn, houden we bewust het inschrijvingsgeld en de kampprijs zo laag mogelijk. Daarbovenop willen we jullie wijzen op drie andere mogelijkheden die het kostenplaatje kunnen drukken.

 

1) Fiscale aftrek: ouders kunnen de kosten voor de opvang van hun kinderen jonger dan 12 jaar inbrengen als vermindering van hun belastbaar inkomen. Ze kunnen deze uitgaven aftrekken van hun belastingen. Het lidgeld voor het hele jaar komt dus niet in aanmerking, maar het inschrijvingsgeld voor het scoutskamp wel. Er is een maximale terugbetaling van 11,20 euro per dag. 

Attest 2017: Klik hier

 

2) Financiële tegemoetkoming ziekenfondsen: verschillende mutualiteiten betalen, tot een bepaald bedrag, de kosten van een jeugdbeweging terug. Hier is een overzichtje van de belangrijkste mutualiteiten en hun voordelen. Klik op jouw mutualiteit om direct naar het juiste formulier doorverwezen te worden.

 

Socialistische Mutualiteit

Liberale Mutualiteit

Christelijke Mutualiteit

Christelijke Muntualileit terugbetaling lidgeld kamp

Vlaams Neutraal Ziekenfonds

Onafhankelijk Ziekenfonds

Partena

 

 

3) Ook met deze financiële voordelen beseffen we dat het niet voor iedereen evident is om mee te komen op kamp. Daarom kunnen gezinnen die het financieel moeilijker hebben de hoofdleiding contacteren, waarna we samen discreet naar een oplossing zoeken.