Jinleiding

MAIL: jin[at]juventazonhoven.be

 

Anke Jorissen/ Fervente Patrijs (takleidster)

Ik ben 21 jaar oud

Ik studeer Master rechten

Ik ben al 15 jaar bij de scouts

Mail: anke[at]juventazonhoven.be

Totem: Fervente Patrijs

 

De Patrijs is een standvastige en rustige akkervogel, slim, verstandig en leerzaam. Deze vogel past zich aan alle levensomstandigheden aan. Hij heeft een goed gemeenschapsgevoel en is vredelievend. Hij is opofferingsgezind en bijzonder teder en trouw tegenover partner en kroost. De Patrijs toont deze eigenschappen alleen bij zijn familie. Hij verlevendigt de omgeving. De Patrijs is kalm, voorzichtig en tevreden.

 

Kobe Lobbinger/ Onzelfzuchtige Slangehalsvogel

Ik ben 22 jaar oud

Ik werk als ploegbaas in de bouw

Ik ben al 18 jaar bij de scouts

Mail: kobe[at]juventazonhoven.be

Totem:Onzelfzuchtige Slangehalsvogel


Het meest opvallende kenmerk is zeker de behendigheid van de Slangehalsvogel. Hij is snel en atletisch. De Slangehalsvogel gaat doortastend te werk. Hij verkent graag onbekend terrein, maar keert steeds naar de vertrouwde plaatsen terug. Hij voelt zich goed in grote groepen, is ordelijk, zorgzaam en geduldig. Hij verdedigt zijn territorium fel, maar zwakkere dieren kunnen op zijn hulp rekenen. Hij toont zich dankbaar tegenover degenen die hem helpen. Bij een eerste kennismaking is hij wat afstandelijk, maar als hij eenmaal iemand beter kent, is hij uiterst trouw.


Toon Machiels/ Bezielde Chimpansee

Ik ben 23 jaar oud

Ik studeer Biotechnologie - Cel- en gentechnologie aan de PXL Diepenbeek

Ik ben al 12 jaar bij de scouts

Mail: toon[at]juventazonhoven.be

Totem: Bezielde Chimpansee

 

Over het uiterlijk van de aap weet men meestal genoeg. Alle apen zijn verstandig te noemen… en toch laten ze zich verschalken op een onnozele manier. Ze zijn de levendigste en beweeglijkste zoogdieren. Het is een potsierlijke en vrolijke kwast. De Chimpansee is moedig en moeder-aap is goed voor haar jongen.