Jinleiding

MAIL: jin[at]juventazonhoven.be

 

Pieter Dehaese/ Fideel Smelleken (takleider)

Ik ben 21 jaar oud

Ik studeer Farmaceutische Wetenschappen

Ik ben al 16 jaar bij de scouts

Mail: pieter[at]juventazonhoven.be

Totem: Fideel Smelleken

 

Het Smelleken is een kleine en onopvallend valk. Hij is dapper en durft ook grotere dieren weerstaan. Hij verdedigt zijn territorium fel, maar laat zich daarbuiten graag benaderen. Hij is geduldig, mild en wijs. Het Smelleken vliegt lenig en snel. Hij gaat steeds doordacht en schrander te werk. Hij is spaarzaam, vreedzaam en zorgzaam van aard. Het Smelleken is tamelijk honkvast, maar past zich niettemin goed aan nieuwe omgevingen aan.

 

Ilona Nilis/ Bereidwillige Margay

Ik ben 22 jaar oud

Ik studeer Sociaal Werk

Ik ben al 16 jaar bij de scouts

Mail: ilona[at]juventazonhoven.be

Totem:Bereidwillige Margay


De Margay is familie van de katten en is een uitgesproken bosbewoner. Men zegt dat hij klimt zoals de apen. Wat de Margay allemaal kan is ongelofelijk. De stunts die hij soms uitvoert in de bomen zijn het zien waard. Hij kan met gemak ondersteboven hangen, aan 1 poot of zich rond een tak wikkelen. Hij springt soms schijnbaar doelloos van een tak maar komt toch altijd terecht. Vanaf dat één poot een tak raakt, kan hij zich daaraan vastklampen en zo blijven hangen. Het zijn dus echte acrobaten. Ze zijn levendig en zeer behendig. Margays kunnen moeilijk stil.


Lonne Claes/ Gaviaal

Ik ben 20 jaar oud

Ik studeer derde bachelor Criminologische Wetenschappen

Ik ben al 6 jaar bij de scouts

Mail: lonne[at]juventazonhoven.be

Totem: Gaviaal

 

Deze lange krokodil heeft een lange, smalle snuit. Hij leeft meer in het water dan andere krokodillen. De Gaviaal ligt vaak te genieten in de zon, net onder het wateroppervlak. Hij is erg vredelievend en valt zelden of nooit aan. Deze geduldige jager eet vooral kleine visjes. De Gaviaal leeft in kleine groepen en is beschermend voor zijn familie.


Ruben Jorissen/ Torenvalk

Ik ben 19 jaar oud

Ik studeer Marketing (PXL)

Ik ben al 14 jaar bij de scouts

Mail: ruben[at]juventazonhoven.be

Totem: Torenvalk

 

Vanwege zijn gezellige aard en de zorgzaamheid voor zijn jongen krijgt deze vogel veel sympathie. Hij is snel, behendig en niet vlug vermoeid. De Torenvalk gedraagt zich moedig en flink. Hij is een geduchte rover, maar dat vergeet men snel omdat zijn stijl bewondering afdwingt. De Torenvalk heeft een sierlijke vlucht en is een echte acrobaat op dat gebied. Hij is erg opmerkzaam. De Torenvalk is krachtig en moedig.