Kapoenenleiding

MAIL: kapoenen[at]juventazonhoven.be


Anna Vandercappellen (takleidster)

Ik ben 16 jaar oud

Ik studeer Latijn - Moderne talen

Ik ben al 12 jaar bij de scouts

Mail: anna[at]juventazonhoven.be

 

Ilona Nilis/ Bereidwillige Margay

Ik ben 21 jaar oud

Ik studeer Sociaal werk aan HoGent

Ik ben al 15 jaar bij de scouts

Mail: ilona[at]juventazonhoven.be

Totem: Bereidwillige Margay


De Margay is familie van de katten en is een uitgesproken bosbewoner. Men zegt dat hij klimt zoals de apen. Wat de Margay allemaal kan is ongelofelijk. De stunts die hij soms uitvoert in de bomen zijn het zien waard. Hij kan met gemak ondersteboven hangen, aan 1 poot of zich rond een tak wikkelen. Hij springt soms schijnbaar doelloos van een tak maar komt toch altijd terecht. Vanaf dat één poot een tak raakt, kan hij zich daaraan vastklampen en zo blijven hangen. Het zijn dus echte acrobaten. Ze zijn levendig en zeer behendig. Margays kunnen moeilijk stil staan.

 

Katrien Dehaese/ Zorgdragende Fodi

Ik ben 21 jaar oud

Ik studeer leerkracht lager onderwijs

Ik ben al 15 jaar bij de scouts

Mail: katrien[at]juventazonhoven.be

Totem: Zorgdragende Fodi

De Fodi is een felgekleurde en opvallende zangvogel. Hij is verdraagzaam, trouw en weinig schuw. Hij geeft een erg rustige indruk maar is innerlijk zeer levendig. Meestal bouwt de Comorenwever een nest met een ingewikkelde structuur, maar soms maakt hij er zich gemakkelijk van af.

 

Dimitri Kitsinis/ Zachtaardige Spreeuw

Ik ben 20 jaar oud

Ik ben een student/ondernemer

Ik ben al 11 jaar bij de scouts

Mail: dimi[at]juventazonhoven.be

Totem: Zachtaardige Spreeuw

 

Er bestaat geen vrolijkere, blijmoedigere en opgewektere vogel dan de Spreeuw. Hij beschouwt alle omstandigheden met de rust en de opgeruimdheid van een wereldwijs schepsel. Hij laat zich nooit zijn goed humeur ontroven. De Spreeuw is bescheiden, slim en speels. Hij leert gemakkelijk iets bij. Hij heeft gevoel voor groepsdiscipline. De Spreeuw heeft een groot aanpassingsvermogen. Hij kent een hecht familieleven en verdedigt zich dapper tegen vijanden.


Gijs Daniels/ Schorpioen

Ik ben 19 jaar oud

Ik studeer Webdesign

Ik ben al 15 jaar bij de scouts

Mail: gijs[at]juventazonhoven.be

Totem: Schorpioen


Dit indrukwekkend dier heeft een gekrulde gifstekel. De Schorpioen wordt daarom vaak beschouwd als agressief, maar is dat niet. Hij zal enkel steken wanneer hij in het nauw wordt gedreven. Hij is gehard en bestendig. De Schorpioen is honkvast en voelt zich het best in zijn vertrouwde omgeving. Hij handelt doordacht in tijden van schaarste. Wanneer de Schorpioen zijn pantser verliest, is hij zacht en kwetsbaar.


Lander Fraiponts/ Neushoorn

Ik ben 20 jaar oud

Ik ben afgestudeerd van 7de jaar houtbewerking

Ik ben al 15 jaar bij de scouts

Mail: lander[at]juventazonhoven.be

Totem: Neushoorn


Dit grote hoefdier is beweeglijk en snel, maar heeft een beperkt uithoudingsvermogen. De Neushoorn is zowel overdag als ’s nachts actief, maar last af en toe een rustpauze in waarvan hij erg geniet. Hij is alert en heeft een goede reukzin en goed gehoor. De Neushoorn is op verdediging ingesteld. Hij leeft volgens vaste principes, is trouw en voelt zich goed in kleine groepjes.

 

Amber Bielen/ Manoel

Ik ben 19 jaar oud

Ik studeer Rechten

Ik ben al 6 jaar bij de scouts

amber[at]juventazonhoven.be

Totem: Manoel

 

Deze katachtige voedt zich met kleine knaagdieren. Hij is intelligent en jaagt door hinderlagen op te zetten. Hij is kieskeurig wat zijn voedsel betreft en zorgvuldig in de verzorging van zijn vacht. De Manoel kan een felle vechter zijn. Hij zorgt goed voor zijn jongen.

 

Merle Daniels

Ik ben 17 jaar oud

Ik studeer Latijn-wetenschappen

Ik ben al 12 jaar bij de scouts

Mail: merle[at]juventazonhoven.be

 

Seppe Vaes

Ik ben 17 jaar oud

Ik studeer Techniek-wetenschappen

Ik ben al 6 jaar bij de scouts

Mail: seppe[at]juventazonhoven.be